Followers

Search This Blog

GOOD NEWs FOR EVERYONE

GOOD NEWs FOR EVERYONE
harga sama, tiada caj GST dikenakan..

DBK Form - Untuk Sebarang Pertanyaan @ Order. DBK will be reply in 24hours

Name
Email Address
Tel. No
Address
Order or Enquiry
How Do You Know Us

Get your own free form like this one.

Saturday, January 15, 2011

KELAS COKLAT _MULAI BULAN FEBRUARI 2011

ramai bertanya by sms, kol & email, tiada wat kls ke kt kemaman nie? so, ngan berbesar hati nye DBK ingin berkongsi ilmu bakery yg ada ngan cape2 yg berminat untuk mengikuti class @ DBK... cape yg area2 berdekatan ngan kemaman nie, bolehla join...jgn malu, jgn segan...  bayaran amat lumayan ngan apa yg bakal dipelajari... jgn risau ngan tangan keras ke? semua coklat akan menjadi, insyaallah...

KELAS MEMBUAT COKLAT – DEE BAKER KEMAMAN

BAYARAN : RM 200.00
(DBK tidak mengambil bayaran deposit kelas. Bayaran penuh dibuat setelah selesai pembelajaran membuat coklat)

HUBUNGI UNTUK TEMPAHAN KELAS COKLAT :
017-6760784

LOKASI
1246, Taman Kenari, Pengkalan Cicar, Kg. Bukit Kuang, 24000 Chukai, Kemaman, Terengganu

KELAS DIADAKAN PADA HARI DAN WAKTU :
Jumaat, Sabtu, Ahad @ Hari Cuti Umum : 9 pg hingga selesai.

PESERTA :
Maksimum : 2 orang sahaja
(Sekiranya tidak dapat hadir sila maklumkan 3 hari sebelum tarikh kelas. Kerjasama anda amat dihargai)

INFO KELAS COKLAT
1) Kelas diajar secara 'hands-on'
2) Penerangan tentang sejarah & jenis-jenis coklat
3) Bahan-bahan dan peralatan akan disediakan
4) Coklat & inti yang dibuat semasa belajar boleh dibawa pulang
5) Teknik Membuat inti / filing pelbagai perisa
6) Teknik tempering utk real choc. tanpa bilik berhawa dingin
7) Teknik mencairkan coklat couverture dan compound
8) Teknik mewarna coklat dan tips membuat coklat
9) Yang akan dipelajari :-
- PRALINE COUVERTURE ISIAN KEKACANG
cth gmbr praline choc couverture

- PRALINE COMPOUND DGN INTI @ FILING
cth gmbr praline choc compound
- COKLAT OREO
cth gmbr oreo choc -by mould

cth gmbr oreo choc -by edible image

- LOLICHOC
cth gmbr loli choc
- Extra : COKLAT BOX LOVE - saiz S
cth gmbr box choc saiz S

- Extra : BUAH BERSALUT COKLAT
cth gmbr buah bersalut choc

10) Nota & resepi akan diberikan
11) Packaging coklat dan cara pemilihan & penjagaan acuan
12) Penerangan penjagaan & penyimpanan coklat yang telah dibuat
13) Makanan tengahari disediakan

PENTING :
~ Pastikan TIDAK membawa bersama anak / rakan untuk keselesaan peserta lain
~ Sila bawa APRON, TUALA KECIL & BEKAS PLASTIK (jgn lupa tau)

No comments:

Post a Comment