tqvm kak su dari taman cukai utama2 join kelas cream puff, eclairs & japanese cream puff
KELAS CREAM PUFF & ECLAIRS – DEE BAKER KEMAMAN
(add RM 100/head jika nak belajar japanase cream puff - on demand)
BAYARAN :
RM 200.00/head
(DBK tidak mengambil bayaran deposit kelas. Bayaran penuh dibuat setelah selesai pembelajaran kelas)
RM 200.00/head
(DBK tidak mengambil bayaran deposit kelas. Bayaran penuh dibuat setelah selesai pembelajaran kelas)
HUBUNGI UNTUK TEMPAHAN KELAS :
017-6760784
deebaker591984@gmail.com
017-6760784
deebaker591984@gmail.com
LOKASI :
1246, Taman Kenari, Pengkalan Cicar, Kg. Bukit Kuang, 24000 Chukai, Kemaman, Terengganu
KELAS DIADAKAN PADA HARI DAN WAKTU :
Sabtu, @ Hari Cuti Umum : 8 pg - 1.00 ptg (atau hingga selesai )
Sabtu, @ Hari Cuti Umum : 8 pg - 1.00 ptg (atau hingga selesai )
PESERTA :
Minimum : 1 orang
Maksimum : 4 orang sahaja per sessi
(Sekiranya tidak dapat hadir sila maklumkan 3 hari sebelum tarikh kelas. Kerjasama anda amat dihargai)
Minimum : 1 orang
Maksimum : 4 orang sahaja per sessi
(Sekiranya tidak dapat hadir sila maklumkan 3 hari sebelum tarikh kelas. Kerjasama anda amat dihargai)
INFO KELAS :
1) Kelas diajar secara 'hands-on'
2) Penerangan tentang bahan, peralatan, teknik, puff, eclairs & etc
3) Bahan-bahan dan peralatan akan disediakan
4) Teknik membuat choux paste dari A sampai Z
5) Teknik membuat creamy custard filling
6) Teknik membuat coklat ganahe
7) Teknik piping choux paste & piping filing & piping coklat ganache & tabur dust powder
8) Nota & resepi (puff, creamy custaed filling & coklat ganache) akan diberikan
9) Penerangan penyimpanan puff & eclairs yang telah dibuat (untuk tujuan travelling)
10) Tips –tips berguna yang berkaitan sepanjang kelas dijalankan
1) Kelas diajar secara 'hands-on'
2) Penerangan tentang bahan, peralatan, teknik, puff, eclairs & etc
3) Bahan-bahan dan peralatan akan disediakan
4) Teknik membuat choux paste dari A sampai Z
5) Teknik membuat creamy custard filling
6) Teknik membuat coklat ganahe
7) Teknik piping choux paste & piping filing & piping coklat ganache & tabur dust powder
8) Nota & resepi (puff, creamy custaed filling & coklat ganache) akan diberikan
9) Penerangan penyimpanan puff & eclairs yang telah dibuat (untuk tujuan travelling)
10) Tips –tips berguna yang berkaitan sepanjang kelas dijalankan
PENTING :~ Pastikan TIDAK membawa bersama anak / rakan untuk keselesaan peserta lain
apa tunggu lagi.. jom join kelas Bakeri di Dee Baker Kemaman sekarang!!!
DEE BAKER KEMAMAN
-Anda Pasti Puashati-
No comments:
Post a Comment